Het perfecte vlees recept voor de feestdagen

Het perfecte vlees recept voor de feestdagen
9 oktober 2017 Natuurlijk Scharrelvlees

Welk stukje vlees serveer jij deze feestdagen?

In december pakt iedereen uit om met de beste ingrediënten, en wat extra uurtjes in de keuken, het beste eten op tafel te zetten. Net als elk jaar blijft gourmetten een favoriet. Maar, als je écht wilt uitpakken hebben wij het volgende overheerlijke, maar toch ook eenvoudige recept, voor je:

Varkenshaasmedaillons met rookspek in een champignonroomsaus

Ingrediënten (op basis van 4 personen)

  • 2 grote varkenshaasjes
  • 12 plakken ontbijtspek
  • ¼ groene, ¼ gele, ¼ rode paprika
  • 250 g champignons
  • 1 ui, gepeld en fijngesnipperd
  • 1 takje tijm
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 borrelglaasje cognac
  • 100 ml slagroom
  • versgemalen peper en zout

Bereidingswijze

Snijd de paprika in kleine reepjes en snipper de ui fijn. Snijd vervolgens de varkenshaas in mooie ronde medaillons (3 p.p.), wikkel hier een/twee plakjes ontbijtspek omheen (indien nodig bijeen geholpen door een cocktail-prikkertje) en breng op smaak met zout. Gebruik zowel boter als (plantaardige) olie en zorg dat de koekenpan goed heet is. Bak de varkenshaasmedaillons goudbruin van buiten en rosé vanbinnen en leg de stukjes vervolgens op een voorverwarmd bord met aluminiumfolie eromheen.

Bak nu de ui, champignons, paprika en tijm in het braadvet van de varkenshaas, 5-6 minuten, op hoog vuur. Blus hierna af met de cognac en laat deze kort inkoken (1-2 min). Zet het vuur laag en voeg vervolgens de room toe en laat het geheel op laag vuur enkele minuten doorpruttelen.

Een stukje vlees is niet compleet heerlijke verse groene groente. As bijgerecht raden wij aan deze maaltijd te combineren met: sperziebonen (pittig met peper, soja en knoflook), broccoli (met kaas uit de oven) of spruitjes (gewokt met ui en knoflook). Leg de medaillons op voorverwarmde borden en schenk de saus rondom het bord en serveer deze met de groenten en aardappelkroketjes of gebakken aardappels.

Meer weten over Natuurlijk Scharrelvlees:

icon box image

Versheid

Ons Scharrelvlees wordt lokaal geproduceerd en verkocht waardoor je het meest verse stukje vlees krijgt.

icon box image

Smaak

Het stukje vlees van Natuurlijk Scharrelvlees is puur natuur en hierdoor ook vol van smaak. En dat proef je! Hiermee bereid je in een handomdraai je biefstuk.

icon box image

Kwaliteit

Ons vlees is van hoogstaande kwaliteit. Het vlees is stevig en mals omdat onze dieren veel tijd en ruimte hebben gehad om te groeien.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*