Niet alleen het welzijn van het vee staat bij ons voorop, ook de voedselveiligheid is bij ons belangrijk. Niet alleen bij de veehouderijen, maar ook bij de vleesverwerking dient er voorzichtig en hygiënisch gewerkt te worden. Hiermee minimaliseren we de besmetting met bacteriën.
“Door de strengere regelgeving bij biologisch vlees, leven niet alleen de dieren beter maar zijn de hokken ook hygiënischer”
Om besmetting met bacteriën te voorkomen dienen alle betrokken partijen zich aan strenge regels te houden en de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In het geval van voedselveiligheid kan hierin een onderscheid gemaakt worden tussen de veehouderijen en de vleesverwerkende bedrijven. Zo houden alle vleesverwerkers in Nederland zich aan de regelgeving van HACCP. Dit is een systeem van voedselveiligheid waarin het vlees wordt getest om te kijken of er mogelijk risico’s of gevaren zijn voor de gezondheid van de consument. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar de gevaren van het overdragen van bacteriën of schimmels maar ook of het vlees zware metalen bevat.
Vrijwel alles draait in een slachterij om dierenwelzijn, hygiëne, voedselveiligheid en controle van het vee én vervolgens van het vlees. Als leverancier van en Biologisch vlees vinden wij dierenwelzijn extra belangrijk. Bij ons worden kleine aantallen dieren geslacht, is het proces overzichtelijk en gericht op handmatig werk. Er is tijd en gelegenheid om het werk goed te doen. Dit geldt niet alleen voor onze mensen bij het slachten, maar ook voor de controleurs van NVWA en van de Scharrel- en Biocontrole.
Er wordt veel gezegd en geschreven over het slachtingsproces door veehouderijen, dierenbescherming en media in het algemeen. Om de fabels van de feiten te onderscheiden willen wij jou graag vertellen hoe onze dieren worden geslacht. Wij vinden dit belangrijk: lees meer over ons slachtingsproces.Indien je na het lezen van deze documentatie nog vragen hebt over de slacht en verwerking van onze dieren, kun je hierover contact opnemen via: info@bonvivant-vlees.nl.
Niet alleen het welzijn van het vee staat bij ons voorop, ook de voedselveiligheid is bij ons belangrijk. Niet alleen bij de veehouderijen, maar ook bij de vleesverwerking dient er voorzichtig en hygiënisch gewerkt te worden. Hiermee minimaliseren we de besmetting met bacteriën.
“Door de strengere regelgeving bij biologisch vlees, leven niet alleen de dieren beter maar zijn de hokken ook hygiënischer”
Om besmetting met bacteriën te voorkomen dienen alle betrokken partijen zich aan strenge regels te houden en de nodige voorzorgsmaatregelen in acht te nemen. In het geval van voedselveiligheid kan hierin een onderscheid gemaakt worden tussen de veehouderijen en de vleesverwerkende bedrijven. Zo houden alle vleesverwerkers in Nederland zich aan de regelgeving van HACCP. Dit is een systeem van voedselveiligheid waarin het vlees wordt getest om te kijken of er mogelijk risico’s of gevaren zijn voor de gezondheid van de consument. Hierbij wordt er niet alleen gekeken naar de gevaren van het overdragen van bacteriën of schimmels maar ook of het vlees zware metalen bevat.
Bij Natuurlijk Biologisch Vlees wordt het vlees lokaal geproduceerd en verkocht, zodat je zeker weet dat het stukje vlees zo vers mogelijk is.
De voeding van het vee bevat geen chemische of andere toevoegingen, puur natuur zoals het hoort te zijn.
Omdat onze dieren voldoende tijd en ruimte hebben gehad om te groeien is het vlees stevig en mals. Ook daarom is ons vlees van de beste kwaliteit.
Meer weten? Neem contact met ons op
Contact